­

loge small

Den amerikanske psykolog Roger Callahan opfandt udtrykket "psykisk omvendthed" og forklarer det som en tilstand, der forhindrer naturlig healing og helbredelse da tilstanden blokerer alle behandlingsformer, så de ikke virker, selv om de normalt er effektive. Mennesker i denne tilstand vil ofte vandre fra den ene behandler til den anden og ingen ser ud til at kunne hjælpe dem.

Jeg tester altid for psykisk omvendthed, hvis jeg har den mindste mistanke om at denne tilstand findes hos en klient. Denne fjernes som det første, hvilket oftest løser den udfordring/problemstilling som klienten oprindelig kom for at få klarhed over. 

Psykisk omvendthed kan være opstået allerede i fosterstadiet grundet stress, problemfyldt graviditet eller besværlig fødsel.

Det kan også være opstået grundet misbrug, psykisk sygdom, nærdødsoplevelser, ulykker mm. 

Fællesnævneren for at psykisk omvendthed er opstået er, at vi har haft følelsen af at være i "livsfare" og dermed er der opstået en kodning i underbevidstheden der lyder "Jeg forventer IKKE et godt liv". Den kodning vil blive ved med at spænde ben for vores lykke og succes.

Psykisk omvendthed fører ofte selvdestruktiv adfærd med sig og nedenstående er bare nogle eksempler på denne tilstand.

1). Omvendthed er normalt tilstede når et menneske gentagne gange ikke opnår succes og der ikke er nogen indlysende grund til at det ikke lykkedes.

2). Kærlighed, tendens til at vælge den forkerte kæreste for ubevidst at blive bekræftet i, at man ikke er noget værd. 

3). Selvdestruktiv adfærd, eller føle sig som offer eller martyr.

4). Kan aldrig fuldføre mål som man sætter sig, vælger mennesker omkring sig, som kun fører skuffelse, fiasko og negativitet med sig, selv om der er andre muligheder/mennesker at vælge.

5). Afviser at tage imod andres forsøg på hjælp.

6). Fremprovokerer vrede eller afvisende reaktioner fra andre og føler sig bagefter ydmyget.

7). Afslår mulige fornøjelser og vil ikke vedkende sig at noget er sjovt.

8). Fuldender ikke opgaver, som er vigtigt for egen succes, men hjælper gerne andre med deres opgaver.

9). Man har svært ved at mærke sine børn, sig selv og andre.

Efter endt behandling af psykisk omvendthed vil du føle dig fri, lettet og have følelesen af at have smidt en rygsæk fyldt med sten og den udefinerbare trykken/ondt i maven vil være væk. 

Du vil kunne mærke dig selv og andre på et andet plan og du vil nu have mulighed for at kunne nå de mål du sætter dig. 

 

 

­